با ما همراه باشید با بررسی تاثیر لبخند بر انسان
در عصری زندگی میکنیم که برای لبخند زدن ما هم دانشمندان دست به تحقیق و آزمایش زدهاند تا به ما ثابت کنند لبخند زدن به سادگیِ دیدن لبخند یک انسان دیگر است. بهراستی وقتی مغز ما به محض دیدن لبخند انسان دیگری، ما را به تقلید وا میدارد، چرا آگاهانه جلوی این واکنش شگفتانگیز را بگیریم؟ مُسری بودن خنده، خود گویای نیاز بدن به آن، برای بالا بردن آستانهی تحمل در برابر مشکلات است. در این مقاله با شرح یک مثال، با مُسری بودن این پدیدهی شیرین و واکنش مغز به آن، بیشتر آشنا شوید تا نه دیگر خودتان را از این نعمت محروم کنید و نه لبخند دیگران را بدون جواب بگذارید.
همیشه لازم نیست خنده در پی شادی باشد گاهی باید خندید تا شادی به دنبالش بیاید
یک روز، صبح سختی را شروع کردم. اول، ساعتم زنگ نزد. بعد نتوانستم پسرم را به موقع به مدرسه برسانم، چون یک راننده راهم را در طول مسیر سد کرده بود. تصادفی در کار نبود، اما اعصابم کاملا خرد شده بود. بعد به مطب دکترم رفتم تا به قرار ملاقاتم با او برسم که فهمیدم یک ساعت زود رسیدم. شاید همهی اینها بهخاطر این بود که اولین روزِ کاری هفته را شروع کردم!
تصمیم گرفتم برای گذراندن این یک ساعت به یک کافهی کوچک در همان حوالی بروم و یک فنجان قهوه بنوشم. همانطور که پکر و ناراحت نشسته بودم، پیشخدمت خوشچهره و جوان کافه، لبخند خیرهکنندهای به من زد و تا آخرین لحظهای هم که آنجا بودم، آن لبخند را به لب داشت. من هم بیاختیار به او لبخند زدم. راستش را بخواهید، مچ خودم را گرفتم که حتی موقع شستن دستهایم در آن کافه هم لبخند به لب داشتم. بعد از دیدن لبخند خودم در آینه، ناگهان نگاهم به آن روز تغییر کرد. قهوه را که نوشیدم، لبخندزنان به سمت مطب دکتر رفتم. احساس میکردم دنیا را از پشت شیشههای یک عینک صورتی رنگ میبینم. درس امروز چه بود؟ یاد گرفتم وقتی لبخند بزنم، دنیا هم به من لبخند میزند.
دانشمندان و عالمان دینی به اتفاق، تأیید میکنند که یک کردار ساده میتواند انسان و دنیای پیرامونش را متحول کند. تحقیقات فعلی (و البته تجربه) نشان میدهد لبخند،مُسری است. لبخند زدن باعث میشود در نگاه دیگران، جذابتر بهنظر برسیم. لبخند زدن نه تنها روحیهی خودمان، بلکه روحیهی اطرافیانمان را نیز بالا میبرد. مزیت دیگر لبخند زدن، افزایش عمر است. پس، پیش از ادامهی بحث، یک لبخند زیبا و واقعی به لب داشته باشید. پس از خواندن مقاله، بهخاطر این پیشنهاد از من تشکر خواهید کرد!
تأثیر لبخند زدن بر مغز
هر زمان که لبخند میزنید، جشن مختصری در مغزتان بر پا میشود. عمل خندیدن سبب فعال کردن پیامرسانهای عصبی میشود که برای سلامتی و شادی مفید هستند.
در درجهی اول، خندیدن سبب آزاد شدن نوروپپتیدها میشود که مأموریتشان، مبارزه با استرس است. نوروپپتیدها مولکولهای کوچکی هستند که به نورونها مجوز برقراری ارتباط میدهند. این مولکولها زمانیکه ما خوشحال، غمگین، عصبانی، افسرده و هیجانزده هستیم، پیامرسانی به کل بدن را تسهیل میکنند.انتقالدهندگان عصبیِ احساسات خوب (دوپامین، اندورفین و سروتونین) همگی زمانی که لبخند میزنید آزاد میشوند. این آزادسازی نه تنها به بدن آرامش میدهد، بلکه میتواند ضربان قلب و فشار خون را نیز پایین بیاورد.
اندورفینها همچنین به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل میکنند، ۱۰۰ درصد طبیعی، بدون هیچ یک از عوارض جانبی ترکیبهای ساختگی.
در نهایت،سروتونینی که به واسطهی لبخند ملیح شما آزاد میشود، به عنوان یک عامل ضدافسردگی و سرحال کننده عمل میکند. امروزه بسیاری از داروهای ضدافسردگی نیز بر سطوح سروتونین در مغز شما اثر میگذارند، اما اگر بهواسطهی لبخند خودتان سبب آزاد شدن این انتقالدهندگان عصبی شوید، دیگر نیاز نیست نگران اثرات جانبی این داروها باشید، به علاوه به نسخهی پزشک هم نیازی ندارید.